Foto: DELFI

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) cer, ka visiem kopā izdosies saglabāt drošas un atvērtas skolas.

Ministre 1. septembra apsveikumā vēl visiem izbaudīt mācības klātienē.

"Šajā svētku dienā lai mums visiem dzirkstošs satikšanās un kopā būšanas prieks! Jūs tik ilgi esat gaidījuši šo brīdi – kad varat atvērt skolas durvis, kad skolotāji var sagaidīt bērnus pie klasēm, kad skolēni var skolotājiem pasniegt ziedus, kad var satikt draugus un klases biedrus, un protams, kad pirmklasnieki pirmo reizi var apsēsties skolas solā," zinību dienā sveic ministre.

Muižniece aicina skolēnus izbaudīt mācības klātienē, jo tas ir svarīgs posms ceļā uz katra nospraustajiem dzīves lielajiem mērķiem.

"Jā, pagājušais gads bija digitālo prasmju apgūšanas gads. Tāpēc novēlu, lai arī šajā gadā ik dienu izdodas apgūt ko jaunu un aizraujošu," viņa uzrunā skolēnus.

Izglītības un zinātnes ministre 1. septembrī sveic arī studentus: "Es nešaubos, ka katrs no jums ir nākamais speciālists, kurš vairos mūsu valsts labklājību. Tāpēc, lai jums neizsīkstoša enerģija ne tikai studijām, bet arī sabiedriskajai dzīvei!"

Savukārt skolotājiem ministre vēl apzināties, ka viņu skolēni un studenti ir vislabākie. "Un arī jūs viņiem esat vislabākie. Jo katrs jūsu vārds, vai katra jūsu doma var skolēnus, jauniešus, studentus pacelt spārnos un iedvesmot. Viss, ko jūs darāt – ir mūsu bērniem un nākotnei," norāda ministre.

Tāpat Muižniece izsaka pateicību vecākiem par to, ka viņi aizvadītajā mācību gadā vairāk vai mazāk bija skolotāji. "Izbaudiet šo laiku, kad bērni atkal var iet uz skolu un jūs atkal varat būt vienkārši vecāki un uzticēties, ka skolotāji kā jomas profesionāļi zina - ko un kāpēc dara."

"Novēlu ikvienam, kura dzīvē izglītības joma aizņem kaut visnelielāko sirds stūrīti – sākt šo mācību gadu ar optimistisku skatījumu un ar cerību, ka visiem kopā mums izdosies saglabāt drošas un atvērtas skolas," sveic ministre.

Jau ziņots, ka trešdien, 1. septembrī, skolēni atsāk mācības klātienē. Jau otro gadu pēc kārtas skolas gaitas atsākas Covid-19 zīmē. Galvenie "drošas skolas" principi pieejami šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!