Foto: F64

Tuvākajās dienās Valsts prezidents Egils Levits Saeimai iesniegs grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, paredzot Saeimai tiesības iecelt ministru konkrēta uzdevumu izpildei.

Prezidents Saeimu informēja, ka "ir daudzas jomas, kur mūsu dinamiskais laiks pieprasa ciešu un elastīgu dažādu ministriju un pārvaldes iestāžu kopdarbību".

Likuma grozījumi to pieņemšanas gadījumā gan attiektos uz nākamo Saeimu un nākamo valdību. Valsts prezidenta sagatavotie grozījumi paredz "iecelt politiski atbildīgu amatpersonu – valsts ministru − uz kabineta darbības vai uz konkrēta uzdevuma izpildes laiku noteiktā pārnozaru politikas jomā".

Tāpat Levits iecerējis Saeimai tuvākajās dienās iesniegt vēl vienu likumprojektu. Tas būs saistībā ar partiju finansēšanu no valsts budžeta. "Valsts budžeta finansējums, respektīvi, tā palielinājums bija pareizs un nepieciešams politisks solis. Sabiedrībai lētāk izmaksā valsts finansētas politiskās partijas, nekā korumpētas partijas," atzīmēja prezidents, piebilstot, ka, jau pieņemot regulējumu, bija skaidrs, ka vairākas normas būs jāprecizē.

Vēstīts, ka Saeima ceturtdien, 2. septembrī, uz pirmo sēdi šī gada rudens sesijā sanākusi klātienē.

Lai parlamenta darbs noritētu epidemioloģiski drošā vidē, Saeimas Sēžu zālē uzturēsies deputāti ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu vai ar negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Sēdes sākumā deputātus uzrunāja Valsts prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!