Foto: Shutterstock

Atsevišķu sabiedrības grupu vakcinācijai pret sezonālo gripu plāno novirzīt 2,14 miljonus eiro, paredz Veselības ministrijas (VM) izstrādātie un saskaņošanai nodotie grozījumi Vakcinācijas noteikumos.

Ar grozījumiem Vakcinācijas noteikumos plānots mainīt pamatprincipu pretgripas vakcīnas saņemšanai, proti, noteikumu projektā tiek izveidota jauna nodaļa "Valsts apmaksāta vakcinācija pret sezonālo gripu", kurā uzskaitītas visas personu grupas, kuras var saņemt valsts apmaksātu pretgripas vakcīnu.

Šobrīd valsts pilnībā apmaksā pretgripas vakcīnu grūtniecēm un bērniem līdz divu gadu vecumam, bet bez šīs kategorijas valsts apmaksātu pretgripas vakcīnu plānots nodrošināt arī ārstniecības personām, sociālās aprūpes centra klientiem, personām ar hroniskām saslimšanām, kā arī senioriem, kas vecāki par 65 gadiem.

Kopumā šajā sezonā valsts apmaksāta pretgripas vakcīna tiktu nodrošināta 185 000 personām.

Lai nodrošinātu valsts apmaksātas pretgripas vakcīnas minētajām grupām 2021./2022. gada gripas sezonā, kopējās izmaksas aplēstas 2 146 704 eiro, kas ir lielāka summa nekā tika plānots iepriekš, tāpēc VM aicinās valdību lemt par papildu 1,57 miljonu eiro novirzīšanu šim mērķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!