Foto: Publicitātes foto

Rīgas domes Satiksmes departaments iepirkumā meklē uzņēmumu, kas aktualizēs Rīgas pilsētas velosatiksmes attīstības koncepciju līdz 2030. gadam, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Uzņēmumam būs jāuzlabo esošā velosatiksmes attīstības koncepcija atbilstoši Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai.

Pretendentiem jāņem vērā "Rail Baltica" ietvaros paredzētais veloinfrastruktūras tīkls, Eiropas Savienības Atveseļošanās un noturības mehānisma ietvaros sagatavotais projektu pieteikums, maģistrālie un apkaimju līmeņa veloinfrastruktūras savienojumi, kā galamērķi izvirzot izglītības un kultūras iestādes, mobilitātes punktus, tirdzniecības centrus, veikalus un citus nozīmīgus galamērķus, kā arī teritorijas apdzīvotības blīvumu.

Gala rezultātā tiks izstrādāti trīs rīcības plāni – īstermiņa jeb realizējams līdz 2024. gadam, vidēja termiņa jeb realizējams līdz 2027. gadam, kā arī ilgtermiņa jeb realizējams līdz 2030. gadam.

Plānots, ka koncepcijas aktualizācijas ietvaros tiks veikta arī sabiedrības grupu aptauja par esošo un plānoto veloinfrastruktūru pilsētā.

Darbi jāveic trīs mēnešu laikā pēc iepirkuma līguma spēkā stāšanās dienas.

Piedāvājumi jāiesniedz līdz 4. oktobrim.

Pretendentam iepriekšējo trīs gadu laikā jābūt pieredzei vismaz vienā darījumā, kā ietvaros tika realizēts pētījums, nozaru attīstības programmas, stratēģijas vai koncepcijas izstrāde, ietverot transporta infrastruktūras attīstīšanas vai plānošanas risinājumus.

Iepirkuma komisija izvēlēsies piedāvājumu ar viszemāko cenu.

Jau vēstīts, ka Aleksandra Čaka un Marijas ielās pabeigta joslu pārmarķēšana, līdzšinējo divu velojoslu vietā atstājot vienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!