Foto: LETA
Latvijā no 30. augusta līdz 3. oktobrim norit Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militāro mācības "Namejs 2021", lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Mācības "Namejs 2021" apvienotas ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes militārajām mācībām "Sudraba bulta", kā arī ar citām NBS vienību un štābu taktiskajām lauka mācībām hibrīdā kara draudu pārvarēšanai.

"Namejs 2021" uzdevumi ir izvērtēt un pilnveidot NBS komandvadības sistēmu, stiprināt sadarbību starp vienībām, pārbaudīt un pilnveidot apgādes jautājumus, gaisa un sauszemes operāciju integrācijas procedūras, kā arī īstenot un izvērtēt taktiskās operācijas hibrīda un konvencionāla konflikta apstākļos.

Mācības norisinājās divās fāzēs – augusta nogalē un septembra pirmajā pusē tika trenētas darbības hibrīdapdraudējuma apstākļos, savukārt septembra otrajā pusē tika izspēlēts konvencionālā apdraudējuma scenārijs.

Mācībās piedalijās aptuveni 9300 dalībnieku, tostarp Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri, zemessargi, rezerves karavīri, tostarp Latvijas pilsoņi, kas apgūst rezervistu militārās apmācības kursu, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls – Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!