Foto: LETA

Nākamgad Konkurences padomes (KP) vadības komandai pievienosies vēl divi padomes locekļi, paredz Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātie grozījumi Konkurences likumā, kas otrdien tiks skatīti valdībā.

Patlaban KP vadībā darbojas iestādes priekšsēdētājs Juris Gaiķis, KP locekļi Jānis Račko un Līga Daugaviete.

Tomēr EM rosinājusi nodrošināt lielāku KP neatkarību, tādējādi vēl būtiskāku lomu ieņems iestādes padomes orgāns.

"KP līdz ar iestādes kapacitātes stiprināšanu turpmāk vēl jo vairāk būs jāspēj risināt sarežģītus uz ekonomikas pamatprincipiem balstītus jautājumus dažādās tautsaimniecības nozarēs. Tādēļ, lai stiprinātu padomes kā neatkarīgas lēmējinstitūcijas kapacitāti, kompetenci un spēju pieņemt izsvērtus lēmumus, tostarp kritiski izvērtēt izpildinstitūcijas darbību, turpmāk KP veidos padomes priekšsēdētājs un četri padomes locekļi," informēja ministrijā.

Plānots, ka divus papildus padomes locekļus piesaistīs ne ātrāk kā nākamā gada 1. jūlijā.

Tāpat EM rosina radīt KP vēl trīs jaunas amata vietas, proti, vienu vecākā juriskonsulta un divu vecāko ekspertu vietas.

Likumprojekts, kas paredz izveidot piecas jaunas amata vietas konkurences uzraugā, ir daļa no 2022. gada budžetu pavadošo likumprojektu paketes. Pēc EM aplēsēm, KP darbības nodrošināšanai nepieciešams papildus finansējums 2022.gadā ir 168 490 eiro.

KP priekšsēdētāju un padomes locekļus pēc ekonomikas ministra ieteikuma amatā apstiprina Ministru kabinets. KP priekšsēdētāja un padomes locekļu pilnvaru laiks ir pieci gadi. KP priekšsēdētāju un padomes locekļus var iecelt amatā atkārtoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!