Foto: LETA

Naktī uz otrdienu, pulksten 00.41 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Augšdaugavas novada Naujenes pagastā, kur ar atklātu liesmu deg saimniecības ēka 1000 kvadrātmetru platībā, kurā atrodas aptuveni 300 siena ruļļu, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 5.26 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, un šobrīd dzēšana turpinās. Notikuma vietā strādā 22 ugunsdzēsēji no VUGD Daugavpils un Višķu struktūrvienībām, izmantojot sešas autocisternas un ūdensvedēju. Ūdens dzēšanai tiek nodrošināts ar pievešanu, un dzēšanas darbos iesaistīta arī saimniecības traktortehnika.

Naktī ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Skodas ielā Rīgā, kur dega šķūņi, garāža un pārvietojamie konteineri.

Pirmdiena vakarā tika saņemts izsaukums Salaspilī, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas cēlās dūmi un augšējā stāva dzīvoklī dega dīvāns. Pirms VUGD ierašanas no mājas evakuējas 15 cilvēki un ugunsdzēsēji evakuēja vēl piecus cilvēkus. Ugunsgrēka iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu smēķēšanu. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Pirmdienas pēcpusdienā glābēji steidzās uz izsaukumu Gulbenē, kur četrstāvu administratīvās ēkas otrajā stāvā bija jūtama deguma smaka un bija degusi dienas lampa. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies deviņi cilvēki. Ugunsdzēsēji pārbaudīja notikuma vietu un darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Gailīšu pagastu, kur sešstāvu ēkas dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti un griestu pārsegums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 11 cilvēki. Dzīvoklis, kurā izcēlās ugunsnelaime bija aizkrauts ar sadzīves priekšmetiem, bet dūmu detektors tajā nebija uzstādīts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Limbažu pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies un saviem spēkiem nespēja iznākt no meža. Glābēji sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas devās mežā, kā arī izmantoja dronu, un cilvēks tika atrasts un nogādāts līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportlīdzeklim.

Tāpat pirmdien Rīgā no dīķa tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!