Foto: LETA

Mazāks pievienotās vērtības nodoklis (PVN) grāmatām nesamazinās to cenu, trešdien preses konferencē atzina finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Viņš informēja par valdībā atbalstītajiem grozījumiem PVN likumā, paredzot fiziski un elektroniski izdotu grāmatu un periodisko izdevumu piegādēm piemērot samazināto PVN likmi 5% apmērā līdzšinējo 12% vietā.

Finanšu ministrs norādīja, ka PVN samazināšana grāmatām nesamazinās to cenu, bet ļaus nostabilizēties grāmatizdevējiem.

"Lēmums ļaus nostabilizēties uzņēmumiem, kas veic svarīgu darbu, informē un notur pie grāmatām, kas ir svarīgi gan pieaugušo dzīvē, gan bērnu attīstībā," sacīja Reirs.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets trešdien ārkārtas sēdē atbalstīja grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā, paredzot fiziski un elektroniski izdotu grāmatu un periodisko izdevumu piegādēm piemērot samazināto PVN likmi 5% apmērā līdzšinējo 12% vietā.

Likumprojektu izstrādāja Kultūras ministrija, lai veicinātu kvalitatīvu grāmatu un periodisko izdevumu pieejamību sabiedrībai un daudzveidību, tādējādi nodrošinot sabiedrības kultūras, izglītības un informētības vajadzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!