Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Liepājas slimnīcas Bērnu slimību nodaļā ar Covid-19 stacionēti divi mazgadīgi bērni kopā ar mammām, kuras arī ir inficējušās ar Covid-19, aģentūru LETA informēja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Ceturtdien slimnīcā vērojams straujš Covid-19 pacientu pieplūdums. Slimnīcā ceturtdien ārstējas 41 Covid-19 pacients, no kuriem divi ir reanimācijā, bet vēl divi - Covid-19 nodaļā paaugstinātas plūsmas skābekļa terapijas gultās.

Slimnīcā ievietoti arī divi bērni. Vienam bērnam ir viens gads, bet otram - tikai pieci mēneši. Abi bērni atrodas bērnu slimību nodaļā kopā ar mammām, kas arī ir Covid-19 pozitīvas, sacīja Grase.

Kā vēstīts, Valsts operatīvā medicīniskā komisija ceturtdien nolēmusi Latvijas medicīnas nozarē izsludināt ārkārtas situāciju, apstiprināja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Tas nozīmē, ka ārstniecības iestādes būs pilnvarotas brīvāk rīkoties ar saviem resursiem, lai sniegtu palīdzību gan Covid-19, gan neatliekamajiem pacientiem ar citām saslimšanām.

Veselības ministrijā iepriekš skaidroja, ka ārkārtas situācija medicīnā uztverama kā pēdējais signāls sabiedrībai, ka situācija ārstniecības iestādēs ir ļoti sarežģīta, un ir nepieciešams ikviena atbalsts cīņā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!