Foto: Valsts kanceleja

Krīzes vadības padomē pieņemtais lēmums ieviest ierobežojumus pret Covid-19 nevakcinētām personām tika pieņemts lēni, bet demokrātiskā ceļā, piektdienas naktī notikušajā preses konferencē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

"Pie jebkura lēmuma būs tādi, kas tos sauks par nepieņemamiem, un būs tādi, kas teiks, ka ar pieņemtajiem lēmumiem nav gana. Mēs pieņemam tos lēmumus, kas pēc valdības domām ir vissaprātīgākie un efektīvākie," uzskata premjers,

"Esmu pateicīgs, ka dzīvojam tīrā un efektīvā demokrātijā, kad ne man, ne Valsts prezidentam, ne Saeimas spīkerei nav autoritāras varas. Jebkuram lēmumam, ko vēlamies pieņemt, ir vajadzīgs plašs atbalsts," sacīja Kariņš.

Viņš atzina, ka reizēm lēmumu pieņemšanas process ir lēnīgs, tomēr tas garantē, ka nepastāv vienvaldība un netiek pieņemti neizsvērti lēmumi. "Mēs visi gribētu straujāk virzīties uz priekšu, bet tas var notikt tikai autoritārismā, nevis demokrātijā. Latvijas vēsture liecina, ka tas nevienam nenāktu par labu," secināja valdības vadītājs.

Kariņš uzsvēra, ka valdība strādā vienoti uz mērķi – panākt, ka valsts iedzīvotāji vakcinējas, jo tā ir izeja no krīzes. "Latvijā jau pusotru gadu notiek cīņa ar Covid-19, bet tai vēl nav redzams gals, kamēr riska grupu, tostarp senioru vakcinācijas aptvere nesasniegs 90%, bet sabiedrības vakcinācijas aptvere 70%," sacīja Ministru prezidents.

Jau ziņots, ka Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā Krīzes vadības padome pēc desmit stundu ilgām diskusijām naktī uz piektdienu vienojusies par nepieciešamību valstī izsludināt trīs mēnešus ilgu ārkārtējo situāciju, kā arī paredzēt ierobežojumus pret Covid-19 nevakcinētajiem. Tāpat nelieli epidemioloģiskās drošības pasākumi attieksies uz poti saņēmušajiem un Covid-19 izslimojušajiem.

Kariņš pēc sēdes preses konferencē informēja, ka turpmāk ierobežojumi galvenokārt attieksies uz nevakcinēto cilvēku iespējām saņemt pakalpojumus, bet arī vakcinētajiem cilvēkiem būs jādomā par kontaktu mazināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!