Foto: Publicitātes foto

Rīgas 1. slimnīcā no 25. oktobra ārstēs 25 Covid-19 pacientus, bet no 1. novembra – 50 pacientus, Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejā informēja Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Jau ziņots, ka Rīgas 1. slimnīca iesaistīties Covid-19 slimnieku ārstēšanā – to jau slimnīca ir darījusi iepriekšējos Covid-19 uzliesmojumos.

Kā liecina sēdei iesniegtie dokumenti, līdz 25. oktobrim plānots risināt nepieciešamā personāla piesaistes jautājumu, kā arī esošo darbinieku darba līgumu pārslēgšanu sakarā ar darba nosacījumu maiņu līdz ar Covid-19 nodaļas atvēršanu.

Savukārt Rīgas 2. slimnīcā Covid-19 pacientu izvietošana prasītu ievērojamus finansiālos ieguldījumus un laiku, kas pie esošiem saslimstības rādītājiem ir noteicošs faktors. Tāpēc šajā medicīnas aprūpes iestādē tiks atvēlētas 25 stacionāra gultas terapeitiskā profila veselības aprūpes pakalpojumiem.

Rīgas 2. slimnīca šobrīd apkopo nepieciešamās vajadzības un neskaidros jautājumus, lai pie esošās infrastruktūras un cilvēkresursu nodrošinājuma, pēc atbilstoša līguma noslēgšanas ar Nacionālo veselības dienestu, pēc iespējas ātrāk varētu sākt sniegt diennakts stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu izmeklētiem vai pārvestiem terapeitiskā profila pacientiem ar sastādītu ārstēšanas plānu un rekomendācijām.

Jau ziņots, ka kopumā stacionēto Covid-19 pacientu skaits sasniedzis 1162, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!