Foto: TASS/Scanpix/LETA

Mājsēdes laikā no ceturtdienas, 21. oktobra, līdz 15. novembrim Latvijā būs aizliegti faktiski visi sporta pasākumi, izņemot tos, kas paredzēti profesionālām komandām un izlasēm, trešdien nolēma Ministru kabinets (MK).

Ar šo MK lēmumu faktiski aizliegtas visas sporta sacīkstes un treniņi, izņemot starptautisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās sporta sacensības, tostarp pirms sacensībām paredzētos oficiālos treniņus pieaugušo izlašu sportistiem (komandu sporta spēlēs – arī junioru izlašu sportistiem vecumā no 16 gadiem), ja tās ir iekļautas Izglītības un zinātnes ministrijas tīmekļvietnē publicētajā atļauto sporta sacensību sarakstā un norisinās bez skatītājiem.

Tāpat atļautas komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai profesionāli sportisti jeb personas, kuras uz darba līguma pamata un par nolīgto samaksu gatavojas sporta sacensībām un piedalās tajās, ja tās ir iekļautas Izglītības un zinātnes ministrijas tīmekļvietnē publicētajā atļauto sporta sacensību sarakstā un norisinās bez skatītājiem.

Savukārt sporta treniņus, tai skaitā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu ietvaros, varēs organizēt tikai attālināti, izņemot Latvijas pieaugušo izlases (komandu sporta spēlēs – arī junioru izlašu sportistu vecumā no 16 gadiem).

Tāpat Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, kā arī komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu profesionālu sportistu treniņus epidemioloģiski drošā vidē, kā arī pieaugušo izlašu (tai skaitā ārvalstu) sportistu oficiālos treniņus, kas saistīti ar gatavošanos dalībai 2022. gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai un slimnīcu atslogošanai Latvijā no ceturtdienas, 21. oktobra, līdz 15. novembrim ieviesīs stingrākus epidemioloģiskās drošības pasākumus jeb mājsēdi.

Mājsēdes laikā no pulksten 20 līdz pulksten 5 tiks ieviesta komandantstunda, skolēnu brīvlaiks tiks pagarināts līdz oktobra beigām, šajā laikā nevarēs sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus, kā arī klātienē nevarēs saņemt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!