Foto: Publicitātes foto

No ceturtdienas, 21. oktobra, visos Rīgas sabiedriskajos transportos iespējams iegādāties jaunu braukšanas biļetes veidu – QR vai koda biļetes, ko iespējams validēt savā viedtālrunī, preses konferencē pauda "Rīgas satiksmes" vadītāja Džineta Innusa.

Jauno biļeti var iegādāties jaunizveidotā "Rīgas satiksmes" aplikācijā, "Mobilly" vai personu apvienības "SP Grupa" lietotnē, kas šobrīd vēl ir izstrādes procesā. Pagaidām var iegādāties tikai viena brauciena biļeti, jo tā pagaidām vēl nav piemērota plašām atlaižu saņēmēju grupām, norādīja Innusa.

Sabiedriskajā transportā dažādās vietās būs izlīmētas biļetes reģistrācijas uzlīmes, kas veidotas, lai koda biļeti varētu noskenēt. Ja gadījumā rodas kādas tehniskas ķibeles, ir alternatīva lietotnē nopirktajā biļetē ievadīt transportlīdzekļa identifikācijas numuru, lai tā tiktu validēta.

Rīgas ielās jau ir devušies pirmie transportlīdzekļi, kur šo biļeti var iegādāties, savukārt līdz šīs nedēļas beigām plānots pabeigt koda biļešu uzlīmju izvietošanu visos sabiedriskajos transportos.

Taču jau no ceturtdienas tajos transportlīdzekļos, kur uzlīmes vēl nav izvietotas, koda biļeti var validēt, ievadot transporta identifikācijas numuru.

Kā norādīja Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV), šis ir solis, lai tuvākos divos gados Rīgas sabiedriskais transports pārietu uz jaunu sistēmu, kas ļaus norēķināties par braucienu dažādos gadījumos.

Koda biļetes sistēmas izstrāde izmaksājusi 230 000 eiro. Koda biļetes izstrāde tika uzsākta 2020. gada nogalē un atklātas iepirkuma procedūras rezultātā tiesības izstrādāt lietotni ieguva SIA "CatchSmart".

Kā norāda stratēģiskās attīstības direktore Madara Melne, koda biļete palīdz sabiedriskā transporta lietotājam ietaupīt laiku, ērti iegadāties braukšanas biļetes un izmantot tās mobilajā lietotnē.

Nākotnē kā koda biļetes plānots ieviest arī stundas un ģimenes biļetes, pauda Innusa.

Tāpat parasto braukšanas biļeti joprojām iespējams nopirkt e-talonu tirdzniecības vietās.

Jau ziņots, ka no ceturtdienas, 21. oktobra, sakarā ar valdības lēmumu visos Rīgas sabiedriskajos transportos ir atceltas līdz šim piemērotās braukšanas maksas atlaides.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!