Valdība neaizmirsīs iepriekš dotos solījumus par papildu līdzekļu piešķiršanu dažādu pasākumu finansēšanai un aktualizēs to, tiklīdz būs pieejami papildu budžeta līdzekļi, šodien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Einars Repše.
Valdības vadītājs norādīja, ka šobrīd nav apmierināts ar valdības paveikto nodokļu iekasēšanas jomā. Repše šajā situācijā nevaino finanšu ministru Valdi Dombrovski, bet gan Finanšu ministrijas ierēdņus, kas nav pielikuši pietiekamas pūles, lai palielinātu nodokļu ieņēmumus valsts budžetā.

Premjers norādīja, ka joprojām daļa nodokļu iet garām Valsts kasei un ka joprojām algas tiek maksātas aploksnēs.

Repše solīja, ka valdība turpinās strādāt pie nodokļu ieņēmumu palielināšanas, kā arī pārskatīs valsts budžeta izdevumus. "Ja ģimene nevar mēneša beigās savilkt galus kopā, tad pārskata nevis iespējas palielināt ieņēmumus, bet gan samazināt izdevumus," skaidroja valdības vadītājs, norādot, ka valstī tiks darīts līdzīgi.

Repše sacīja, ka gadījumā, ja tuvāko mēnešu laikā izdotos būtiski uzlabot valsts budžeta situāciju, iespējams, varētu tikt gatavoti vēl vieni budžeta grozījumi. Finanšu ministrija gan pagaidām šādu iespēju nesaskata, sacīja Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!