Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien valdības sēdes laikā rosināja diskutēt par plašu Covid-19 ātro testu izmantošanu pēc mājsēdes 15. novembrī.

Uzklausot Veselības ministrijas ekspertu ieteikumu paredzēt veselības iestāžu apmeklētājiem obligāti veikt Covid-19 ātro testu, premjers aicināja apsvērt iespēju par plašāku ātro testu izmantošanu pēc mājsēdes.

Kariņa ieskatā, jau pavisam drīz vajadzētu gatavoties mājsēdes beigām un kā vienu no epidemioloģiskās drošības pasākumiem viņš minēja tieši Covid-19 ātro testu izmantošanu, ar kuru palīdzību persona varētu konstatēt saslimšanu ar Covid-19 pat tad, ja slimības gaita norit bez simptomiem.

Arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš rosināja diskutēt par "atbilstoši subsidētiem" ātrajiem Covid-19 testiem, ko izmantot uzņēmējdarbībā. Pēc viņa domām, valsts subsidēti ātrie testi ļautu uzņēmumiem veikt vēl plašāku testēšanu.

Jau ziņots, ka visiem ārstniecības iestāžu apmeklētājiem no 1. novembra veiks Covid-19 testu, lai nodrošinātu epidemioloģiski drošu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un saņemšanu, tādējādi arī mazinot slimības izplatību sabiedrībā, otrdien lēma Ministru kabinets.

Tāpat ziņots, ka pagājušajā diennaktī veikti 23 089 Covid-19 testi, reģistrēti 2117 jauni inficēšanās gadījumi un saņemti ziņojumi par 27 mirušajiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

No tiem 1521 bijis nevakcinēts vai vakcinācijas kursu nepabeidzis, bet 596 vakcinēti cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!