Foto: LETA

Par "Jaunās Vienotības" (JV) Rīgas domes frakcijas vadītāju tās deputāti šodien ievēlēja politiķi, vides jautājumu ekspertu Uģi Rotbergu, aģentūru LETA informēja frakcijas pārstāvji.

Jauns frakcijas vadītājs bija jāievēlē, jo līdzšinējais priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis kļuvis par 13. Saeimas deputātu.

Rotbergs norāda, ka frakcija turpinās darbu pie iesāktajām reformām, jo sevišķi galvaspilsētas attīstības, satiksmes un infrastruktūras jomās.

"JV Rīgas domes frakcija kā pieredzējušākais politiskais spēks turpinās iesāktās pozitīvo pārmaiņu reformas galvaspilsētā, īpaši koncentrējoties uz mūsu atbildības sfērām: Rīgas attīstību un satiksmes jomu," pauž frakcijas jaunais vadītājs.

Viņš sola gādāt, lai JV rīdziniekiem dotie solījumi "pakāpeniski un stabili pārvērstos darbos un sekmētos rezultātā".

Frakcijā norāda, ka Rotbergs ir bijis 10.Saeimas deputāts un pērn no JV saraksta atkārtoti ievēlēts Rīgas domē. Patlaban deputāts ir Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja vietnieks.

"Rotbergs ir ilgstoši veicinājis dabas un klimata aizsardzību Latvijā - viņš ir Pasaules Dabas fonda valdes priekšsēdētājs, kā arī Vides risinājumu institūta eksperts, savukārt pagājušā gada nogalē politiķis kļuva par pirmo Eiropas Klimata pakta vēstnieku no Latvijas," atzīmē JV Rīgas domes frakcijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!