Foto: LETA

Neuzmanīgas smēķēšanas izraisītā ugunsgrēkā kādā daudzstāvu dzīvojamā ēkā Rīgā sestdienas pēcpusdienā cietis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Sestdienas pēcpusdienā pulksten 16:19 tika saņemts izsaukums uz Ieriķu ielu Rīgā, kur no piecstāvu mājas ceturtā stāva dzīvokļa loga cēlās dūmi. Notikuma vietā konstatēja, ka dzīvoklī uz palodzes dega sadzīves priekšmeti viena kvadrātmetra platībā.

No piedūmotā dzīvokļa tika izvests viens cilvēks, kurš bija cietis. Viņu nodeva mediķiem. Pulksten 16:52 ugunsgrēks bija likvidēts.

Kā norāda VUGD pārstāvji, ugunsgrēka iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni – smēķēšanu telpās. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Savukārt pulksten 12:40 tika saņemts izsaukums uz kādu sešstāvu nama dzīvokli Daugavpils ielā Rīgā. Notikuma vietā konstatēts, ka pie krāsns dega blīvi sakrāmēta malka četru kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa izveda divus cilvēkus, kas bija cietuši. Glābēji viņus nodeva mediķu aprūpē. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 12 cilvēki.

Pulksten 19:28 ugunsgrēks bija likvidēts.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 51 izsaukumu – 17 uz ugunsgrēkiem, 32 uz glābšanas darbiem, bet vēl divi bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!