Foto: F64

Naktī uz sestdienu ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Olainē, kur deviņstāvu mājā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Glābēji no ēkas evakuēja deviņus cilvēkus, bet vienu izglāba, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu, kur deviņstāvu ēkā dega lifta kabīne, bēniņi un dzīvokļa grīda 11 kvadrātmetru platībā, tika saņemts 3.44.

Glābēji no piedūmotās ēkas augšējiem stāviem, izmantojot autokāpnes un glābšanas maskas, evakuēja deviņus cilvēkus un vienu cilvēku izglāba.

Pulksten 7.06 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Piektdien pulksten 14.57 tika saņemts izsaukums Jelgavas novada Cenu pagastā, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega apkures katla telpa desmit kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanas no ēkas evakuējušies divi cilvēki.

Pulksten 15.58 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega pagraba vāks, piededzis ēdiens, četros gadījumos atkritumi, kūdra.

Pulksten 17.42 VUGD saņēma informāciju, ka Alūksnes novada Daudzeses pagastā mežā apmaldījies cilvēks.

Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties pa mobilo tālruni, ugunsdzēsēji glābēji norādīja virzienu un palīdzēja cilvēkam izkļūt no meža.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 28 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!