Foto: Privātais arhīvs

Krāšņa un daudzveidīga pērle Melnās jūras krastā – tā dažos vārdos varētu raksturot Gruzijas pilsētu Batumi. Tai ir bagātīga vēsture un daudzveidīga arhitektūra. Netrūkst cilvēku, kas šo pilsētu dēvē ar mazo Dubaiju, jo tajā ir daudz debesskrāpji, kas naktī ir izgaismoti košās krāsās. Bet blakus milzu viesnīcām ar kazino rotājas vēsturiska vecpilsēta, ko izstaigāju gida Džordža (tā viņš stādās priekšā viesiem no Eiropas) pavadībā. Pastaiga ievelkas, jo apstāties gribas pie gandrīz katras ēkas.

Šis raksts tapis pateicoties vietējās tūrisma aģentūras aicinājumam apmeklēt Batumi un Adžārijas reģionu Gruzijā. Iepazīties ar tūrisma piedāvājumu un iespējām reģionā iespējams "Visit Batumi" oficiālajā interneta vietnē šeit.

Gājienu sākam netālu no viesnīcas "Hilton Batumi". Tai blakus jūras pusē ir krāsains objekts, ko kāds no ekskursijas dalībniekiem pat salīdzina ar Antonio Gaudi veikumu Barselonā. Kafejnīca-skulptūra ar nosaukumu "Jūras briesmonis" (dēvēts arī par "Astoņkāji"). Džordžs stāsta, ka šis objekts esot vietējo "vienīgā krāsainā atmiņa no tumšajiem padomju laikiem", tāpēc cilvēki iestājušies pret tā nojaukšanu. "Jūras briesmonis" padomju laikos bijis robeža, līdz kurai vietējie drīkstēja doties, jo tālāk uz dienvidiem bijusi militārā zona, lai apsargātu Padomju savienības ārējo robežu – Turcija atrodas apmēram 20 kilometru attālumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!