Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Balstvakcīnu pret Covid-19 rekomendēts saņemt visiem cilvēkiem vecumā virs 40 gadiem, atsaucoties uz jaunākajām Imunizācijas valsts padomes (IVP) rekomendācijām, otrdien, 30. novembrī, valdības sēdē paziņoja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Saistībā ar jauno Covid-19 paveida omikrona izplatību, ir paredzētas izmaiņas IVP rekomendācijās par balstvakcīnas saņemšanu. Kā skaidroja Pavļuts, papildu iepriekš noteiktajām iedzīvotāju grupām balstvakcināciju rekomendēts saņemt visām personām vecumā no 40 gadiem.

Tāpat – pēc primārās vakcinācijas ar vīrusa vektora vakcīnu – balstvakcināciju rekomendēts saņemt arī visiem iedzīvotājiem vecumā no 18 gadiem astoņas nedēļas pēc "Janssen" vakcīnas saņemšanas, kā arī visiem iedzīvotājiem vecumā no 18 gadiem piecus mēnešus pēc "AstraZeneca" vakcīnas saņemšanas.

Pēc primārās vakcinācijas ar mRNS vakcīnām – balstvakcināciju var saņemt personas vecumā no 18 gadiem pēc sešiem mēnešiem, liecina Pavļuta ziņotais.

Līdz 29. novembrim balstvakcināciju saņēmušas 66 376 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!