Foto: LETA
Lai saņemtu brauciena maksas atlaidi Rīgas sabiedriskajā transportā, no 15. novembra pasažieriem jābūt sadarbspējīgam Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātam. Kā rīkoties, ja tas iegūts vien nesen, skaidro uzņēmumā.

"Rīgas satiksme" atgādina, ka tiem pilngadīgajiem pasažieriem, kuriem nav sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta, esošie e-taloni, kuros iestrādāts atlaides saņēmēja statuss, ir bloķēti, un biļetes braucienam Rīgas sabiedriskajā transportā jāiegādājas par pilnu cenu.

Ja gadījumā pasažieris laikā no 15. novembra ir ieguvis Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, viņš var atjaunot atlaidi un noformēt jaunu e-talonu.

To var izdarīt vienā no "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centriem, apmeklējumu iepriekš piesakot: Kurzemes prospektā 137, Brīvības ielā 49/53, Spīķeru ielā 1, Brīvības gatvē 384b vai Prāgas ielā 1.

Lai atjaunotu atlaidi, klientu apkalpošanas centrā jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, pase vai ID karte un atlaides statusu apliecinošs dokuments.

Atlaides atjaunošana notiks, izsniedzot jaunu e-talonu, par kuru būs jāsamaksā 2,85 eiro.

E-talons nav jāatjauno skolēniem vai personām ar I vai II grupas invaliditāti vai personai, kas pavada pasažieri ar I invaliditātes grupu, jo tām neatkarīgi no Covid-19 sertifikāta esamības Rīgas sabiedriskajā transportā tiek nodrošināta braukšanas maksas atlaide 100% apjomā.

Ja Covid-19 sertifikāts iegūts citā valstī, tas jāapliecina Nacionālajā veselības dienestā (NVD)

Dienestā atgādina, ka vakcinācijas sertifikāts tiks atzīts par derīgu izmantošanai Latvijas Republikas teritorijā un ieceļošanai tikai tādā gadījumā, ja pēc "Jannsen" pirmās potes vai "Comirnaty" ("Pfizer"), "Spikevax" ("Moderna"), "Vaxzevria" ("AstraZeneca") otrās potes saņemšanas ir pagājušas vismaz 15 dienas.

Personas, kuras ir pārslimojušas Covid-19, vakcinācijas sertifikātu var saņemt tikai tādā gadījumā, ja sākotnēji notikusi pārslimošana ar Covid-19, kas apstiprināta laboratoriski ar pozitīvu PCR testu Latvijā, bet pēc tam saņemta viena no divām "Comirnaty" ("Pfizer"), "Spikevax" ("Moderna"), "Vaxzevria" ("AstraZeneca") vakcīnas devām vai viena "Janssen" vakcīnas deva un no vakcinācijas saņemšanas brīža ir pagājušas 14 dienas, neieskaitot vakcinācijas dienu.

Savukārt pārslimošanas sertifikāts būs izveidojams un tiks atzīts par derīgu tikai gadījumā, ja pēc pozitīva testa (Koronovīrusa 2019-nCov RNS) rezultāta ir pagājušas vismaz 11 dienas (sertifikāts būs derīgs 180 dienas pēc testa veikšanas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!