Foto: Publicitātes foto

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) kopīgi ar Rīgas domi noslēdzis šogad renovēto ēku ciklu, otrdien svinīgi atklājot ceturto namu – Strēlnieku ielas 1B vēsturisko pērli, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Darbu rezultātā nams piedzīvojis būtiskas pārmaiņas, sākot ar fasādes renovācijas darbiem, līdz ar ēkas pilnīgu izgaismošanu, kas to tagad iekļauj pārējo namu ansamblī Strēlnieku ielā Rīgas Klusajā centrā.

Ēkas būvprojekts izstrādāts 1912. gadā, bet, uzsākot renovācijas procesu, fasādē bija iespējams saglabāt līdz pat pusei no vēsturiskajiem smalki profilētajiem vērtīgajiem koka logiem. Visu fasādes virsmu klāj grafīta krāsas apmetums ar nelielu faktūru. Fasādē saglabājušās arhitektoniskās detaļas – dzegas, dekoratīvās joslas, profilēti koka stabi starp logu rāmjiem, erkers.

Strēlnieku ielas 1B nama renovācijas darbus veica SIA "Fasāde PRO", savukārt ēkas fasādes renovācijas tehnisko dokumentāciju izstrādāja SIA "ER.ARCH". Lai īstenotu projektu, RNP piesaistīja papildu Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu gandrīz 19 tūkstošu eiro apmērā remontdarbu veikšanai.

Kopumā projekts izmaksājis ap 52 tūkstošiem eiro.


Šogad pabeigti četru jūgendstila ēku renovācijas darbi.

"Katrs objekts ir īpašs un neatkārtojams, lai atjaunotu šādus vēsturiski nozīmīgus namus, ir jāpiesaista labākie nozares speciālisti un aktīvi jāsadarbojas ar mājas iedzīvotājiem," norāda RNP vadītājs Ronalds Neimanis.

Savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) ir pārliecināts, ka atbalsts kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai palīdz, lai veiktu sarežģītas ēku renovācijas un iedzīvotāji varētu veiksmīgi piedalīties savu māju apsaimniekošanā.

"Novēlu mums visiem, lai šādi nami Rīgā būtu arvien vairāk," pauž mērs.

Par godu nama renovācijas svētkiem, uz ēkas fasādes izveidota instalācija "Gaismas atslēgas", kas visiem rīdziniekiem un viesiem būs apskatāma līdz 26. decembrim.

Jau ziņots, ka RNP veicis jūgendstila ēku fasāžu atjaunošanu arī Rīgas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!