Foto: F64
Pirmdien neilgi pirms pulksten 19 vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Zirņu ielā Rīgā, kur daudzstāvu namā bija jūtama dūmu smaka.

Glābēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem dega sadzīves mantas un mēbeles. Ugunsnelaimē bojā gājis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

No piedūmotā dzīvokļa tika iznests cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi.

Pulksten 20.27 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Savukārt ap pulksten 13 VUGD saņēma izsaukumu uz Jaungulbeni, kur divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka dzīvoklī tika kurināta plīts un slitas vilkmes dēļ telpā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Pirms VUGD ierašanās iedzīvotājs, kurš garāmejot bija pamanījis sadūmojumu, no dzīvokļa bija izvedis vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

VUGD pateicas iedzīvotājam par pašaizliedzīgo rīcību. Ugunsdzēsēji izņēma no plīts malku un izvēdināja telpas, un darbu notikuma vietā pabeidza. Dienests akcentē, ka arī šajā mājā dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega dārza māja, garāža un trīs automašīnas, motocikls un sadzīves priekšmeti, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, atkritumi konteinerā, trīs gadījumos vieglās automašīnas, saimniecības ēka un divas vieglās automašīnas, riepas, drēbes uz sildītāja sabiedriskas ēkas pagrabā.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumu – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!