Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – astoņi uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi, portālu “Delfi” informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Trešdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Slokas ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji. No ēkas tika evakuēti četri cilvēki.

Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sadzīves priekšmeti trīsstāvu dzīvojamās mājas gaitenī, bēniņu pārsegums divstāvu dzīvojamā mājā, vienstāva dzīvojamā māja, neapsaimniekota ēka, divos gadījumos – piededzis ēdiens, dvielis un sadzīves priekšmeti daudzstāvu nama dzīvokļa virtuvē, egles rotājumi atklātā teritorijā.

Tāpat VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Bauskas novada Iecavas pagastā, kur bija avarējusi automašīna – cilvēki no tās bija izkļuvuši pašu spēkiem, bet glābēji atvienoja avarējušās automašīnas akumulatoru klemmes.

Savukārt Smiltenē VUGD atbrīvoja bojāgājušo, kas bija pakļuvis zem kravas automašīnas. Bauskā un Jelgavas novada Līvbērzes pagastā VUGD sakārtoja ceļa braucamo daļu divās ceļu satiksmes negadījumu vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!