Foto: F64

Naktī uz sestdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Talsu novada Lībagu pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja. Ugunsnelaimē bojā gājuši divi cilvēki, portālu “Delfi” informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ēkas jumts bija iebrucis un lielākā daļa konstrukciju izdegušas. Notikuma vietā tika atrasti divi bojāgājuši cilvēki. Izsaukums tika saņemts pulksten 1.19 naktī, taču ugunsgrēks likvidēts īsi pirms pieciem rītā.

Svētdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Ganību ielu Liepājā, kur daudzdzīvokļu mājā bija dedzis apģērbs uz cilvēka un krēsls. Liesmas bija nodzēstas pirms VUGD ierašanās. Notikumā cietušais cilvēks tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pusdienlaikā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Saldus novada Lutriņu pagastā, kur Lāčupes dzirnavu ezera ledū aptuveni 30 metrus no krasta bija ielūzis cilvēks un suns. Ugunsdzēsēji nogādāja glābjamos krastā un darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien tika saņemts izsaukums uz Lokomotīves ielu Rīgā, kur deviņstāvu mājas dzīvoklī dega gāzes plīts un tvaika nosūcējs. Katlā bija aizdegusies eļļa, kuru cilvēks mēģināja apdzēst ar ūdeni, kā rezultātā cieta un tika nodots NMPD mediķiem.

Tāpat sestdien VUGD saņēma izsaukumu uz Elkšņu ielu Ikšķilē, kur divstāvu mājā dega dzīvokļa siena un sodrēji ēkas dūmvadā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 12 cilvēki.

Savukārt Nīcgales ielā Rīgā, divstāvu sabiedriskās ēkas pirmajā stāvā dega mēbeles un bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Objekta pārstāvji ar ugunsdzēsības aparātu bija uzsākuši dzēst liesmas. Pirms VUGD ierašanās un no ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki.

Kopumā pagājušajā nedēļas nogalē VUGD saņēma 122 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, 60 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!