Ojāram dzīves pēdējais pusgads bija īpaši laimīgs. Veicās attiecībās, bija labs kontakts ar mazo meitiņu, iezīmējās nākotnes plāni. Kad jauno vīrieti maijā atrada mirušu, pakritušu zem minitraktora lāpstas, starp vietējiem vispirms izplatījās runas, ka noticis nelaimes gadījums. Tā nebija – Ojāram 28 gadu vecumā pēkšņi apstājās sirds.

Kad vecākiem pārgāja pirmais šoks, viņi vērsās pie institūcijām, lai noskaidrotu, kā jaunam un iepriekš veselam vīrietim varēja pēkšņi apstāties sirds un vai tā ir sagadīšanās, ka 19 dienas pirms šī notikuma Ojārs saņēma pirmo vakcīnas devu. Tas izvērtās par sarakstes riņķa danci un vairāk nekā pusgada garumā vecāki tā arī nav tikuši pie skaidra un pamatota ekspertu atzinuma, kas atbildētu uz viņu neskaidrajiem jautājumiem.

Ar Zāļu Valsts aģentūras (ZVA) un Veselības inspekcijas (VI) sūtītajām atbildēm iepazinās arī “Delfi”, un to saturs liek secināt, ka, kā minimums, ir problēma, kā Latvijā neskaidros nāves gadījumos, kas notikuši īsi pēc vakcinācijas, tiek komunicēts ar tuviniekiem. Vēstuļu saturs rada arī jautājumu, kā šie nāves gadījumi vispār tiek izmeklēti.

Ojāra vecāku atstāšana neziņā nav vienīgais problēmgadījums. Pirms dažiem mēnešiem “Delfi” rakstīja par Ivetu, kura vēlējās noskaidrot, vai viņas mammas nāvē ir vainojama vakcīna. Iveta ziņu no ZVA nav sagaidījusi vairāk nekā septiņus mēnešus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!