Foto: Publicitātes foto

Svētdien ap pulksten 13 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Madonas novada Barkavas pagastā, kur mežā bija jāatbrīvo bojāgājis cilvēks, kuram bija uzkritis koks, portālu “Delfi” informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Nedēļas nogalē VUGD saņemti 52 izsaukumi, kur bija jānovāc nolūzuši koki no ceļu braucamās daļas, bet vienā gadījumā – no vienstāva ēkas, bet vēl vienā gadījumā bija jānovāc ceļam pārkritis ielu apgaismojuma stabs un jumta skārda gabals.

Kopumā glābēji saņēma 12 izsaukumus, kur bija jānovērš jumta vai fasādes konstrukciju radītais apdraudējums – jānoceļ vēja atrautas seguma loksnes. Lielākā daļa izsaukumu saistībā ar vēja postījumiem saņemta svētdien pēcpusdienā, pārsvarā Kurzemes reģionā, Rīgā un Pierīgā.

Svētdienas rītā pulksten 4.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines pagastu, kur vienstāva mājā bija dedzis elektrības skatītājs. Ugunsgrēks likvidēts ar ugunsdzēsības aparātu pirms glābēju ierašanās. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Divos naktī tika saņemts izsaukums Kuldīgas novada Alsungas pagastā, kur bija jānovāc pār ceļu pārkāries nolūzis koks. Veicot darbu notikuma vietā, cieta viens ugunsdzēsējs, kurš devās uz slimnīcu paša spēkiem. NMPD palīdzība nebija nepieciešama.

Pusnaktī tika saņemts izsaukums Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā, kur bija notikusi autobusa un vieglās automašīnas sadursme. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, no vieglās automašīnas tika atbrīvots viens cilvēks un nodots NMPD mediķiem.

Trīs no autobusa pasažieriem bija cietuši un tika nodoti NMPD. Ugunsdzēsēji atvienoja avarējušā transportlīdzekļa akumulatoru klemmes, sakārtoja ceļa braucamo daļu un ap diviem naktī darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdienas vakarā saņemts izsaukums Puškina ielā Rīgā, kur divstāvu mājas pagrabā dega elektrības vadi un sadzīves priekšmeti. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, no kuriem viens bija apdzēsis liesmas ar ugunsdzēsības aparātu.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu Dobeles novada Jaunbērzes pagastā, kur bija notikusi autobusa un mikroautobusa sadursme. Cilvēki no transportlīdzekļiem bija izkļuvuši pašu spēkiem. VUGD palīdzēja izvilkt mikroautobusu uz ceļa braucamās daļas.

Vakarā tika saņemts izsaukums uz Kārļa Ulmaņa gatvi Rīgā, kur avarējušai kravas automašīnai no degvielas bākas bija noplūdusi degviela aptuveni 200 litru apjomā. Izmantojot absorbentu, ceļa braucamā daļa tika sakārtota.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Aleksandra Čaka ielu Rīgā, kur bija notikusi trīs vieglo automašīnu sadursme. VUGD palīdzēja izkļūt no automašīnas vienam cilvēkam. Notikumā kopumā četri cilvēki tika nodoti NMPD mediķiem.

Sestdien Dienvidkurzemes novada Medzes pagastā no grāvja tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Piektdien saņemts izsaukums Preiļu novada Upmalas pagastā, kur pasažieru autobuss bija ieslīdējis grāvī. Transportlīdzeklim bija nosprostotas durvis un autovadītājs un divi pasažieri nespēja no tā izkļūt. Ugunsdzēsēji, izsitot autobusa logu, palīdzēja cilvēkiem izkļūt no avarējušā transporta.

Notikuma vietai garām brauca preču piegādes automašīna, kas arī saslīdēja un iebrauca grāvī ceļa pretējā pusē. Glābēji palīdzēja piegādes automašīnai izkļūt no grāvja un darbu notikuma vietā pabeidza.

Pusdienlaikā tika saņemts izsaukums Augšdaugavas novada Naujenes pagastā, kur četrstāvu mājas dzīvoklī dega dīvāns, grīda un siena. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts kaķis un cilvēks. Cilvēks bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Dūmu detektors mājoklī netika konstatēts.

VUGD steidzās uz izsaukumu Uriekstes ielā Rīgā, kur noliktavā dega akumulatori, baterijas, sapresēta gumija. No objekta teritorijas evakuēts 21 cilvēks.

VUGD saņēma izsaukumu Ozolu ielā Smiltenē, kur ar atklātu liesmu pilnā platībā dega divstāvu jaunbūve un motocikls. Pirms VUGD ierašanās no būves bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots mediķiem.

Kopumā nedēļas nogalē glābēji saņēma 183 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 137 uz glābšanas darbiem, bet 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!