Foto: Reuters/Scanpix

Reaģējot uz pēdējās diennakts notikumiem, un paužot atbalstu un solidaritāti Ukrainas tautai ceturtdien Brīvības piemineklis, Rātsnams, Kongresu nams, VEF Kultūras pils, kultūras pils "Ziemeļblāzma" un Dzemdību nama ēka tiks izgaismota Ukrainas karoga krāsās.

Kā portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē, Rīgas domes ēka tiks izgaismota no pulksten 18. Savukārt Brīvības piemineklis un Kongresu nams Ukrainas karoga krāsās iemirdzēsies no pulksten 20.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) norāda, ka tuvākajās dienās pie visām Rīgas iestādēm tiks pacelti Ukrainas karogi. "Es saprotu, ka tas ir simbolisks atbalsts, bet arī tas ir svarīgs," piebilst politiķis.

Pēc viņa paustā, Rīga un domes deputāti arī iesaistīsies publiskos pasākumos Ukrainas atbalstam. Tāpat Staķis atgādina, ka paralēli ceturtdien sasaukta Rīgas domes sēde, lai lemtu arī par praktisku atbalstu Ukrainai.

Izgaismotās ēkas šovakar varēs redzēt arī vairākās vietās ārpus galvaspilsētas centra. VEF Kultūras pils fasāde un kultūras pils "Ziemeļblāzma" logi tiks izgaismoti no pulksten 18.30.

Līdz ar tumsas iestāšanos, Ukrainas karoga toņos iemirdzēsies arī Rīgas dzemdību nama ēka.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins naktī uz ceturtdienu ap 4:50 (pēc Latvijas un Ukrainas laika), visticamāk, iepriekš ierakstītā uzrunā pasludināja specoperācijas sākumu pret neatkarīgo Ukrainu. Līdz ar šo paziņojumu Krievijas spēki uzsākuši jaunu posmu 2014. gadā sāktajā kaimiņvalsts terorizēšanā.

Ukrainas Bruņotie spēki informē, ka viss sākās pulksten 5.00 ar armijas vienību apšaudīšanu valsts austrumos un raķešu triecieniem pa lidostām, kā arī militārajiem objektiem. Sekojušas artilērijas apšaudes pa pierobežas teritorijām.

Krievijas spēki šķērsojuši Ukrainas robežu gan no Baltkrievijas, gan okupētās Krimas, gan Krievijas puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!