Foto: LETA

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) piedāvā atbalstu partneraugstskolu doktorantūras studentiem un aicina viņus kara dēļ pārtraukto pētniecisko darbu turpināt RTU. Līdzīgi grasās rīkoties arī Latvijas Universitāte (LU), portālam "Delfi" norādīja augstskolu pārstāvji.

RTU trešdien, 24. februārī, izsūtīja aicinājumu doktorantūras studetnus turpināt zinātnisko darbību RTU savām partneraugstskolām Ukrainā, kā arī Ukrainas vēstniecībai Latvijā, norādīja universitātes pārstāve Dita Arāja.

"Šodien Krievija ir sākusi karu Ukrainā. RTU solidarizējas ar Ukrainas tautu un ir gatava sniegt atbalstu savām partneruniversitātēm Ukrainā, atvēlot finansējumu, lai Ukrainas doktorantūras studenti varētu veikt savus promocijas darbu pētījumus RTU un par spīti Krievijas agresijai Ukrainā turpinātu savu zinātnisko darbu. Šajā tik smagajā laikā mēs esam kopā ar Jums," teikts RTU rektora Leonīda Ribicka parakstītajā vēstulē.

Ieinteresētās personas ir aicinātas sazināties ar RTU, rakstot uz international@rtu.lv.

Kopumā RTU sadarbojas ar 13 Ukrainas augstskolām.

Arī LU prorektors Valdis Segliņš portālam "Delfi" norādīja, ka augstskola rīkosies līdzīgi, taču tā šobrīd veic organizatorisku darbu. "Mēs solidarizējamies ar Ukrainu. Mēs arī Igaunijas neatkarības dienu šodien svinam, mēs liekam novērtēt neatkarību. Ukrainas karogs ir blakus Igaunijas karogam," teica LU prorektors.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins naktī uz ceturtdienu ap 4.50 (pēc Latvijas un Ukrainas laika), visticamāk, iepriekš ierakstītā uzrunā pasludināja specoperācijas sākumu pret neatkarīgo Ukrainu. Līdz ar šo paziņojumu Krievijas spēki uzsākuši jaunu posmu 2014. gadā sāktajā kaimiņvalsts terorizēšanā.

Ukrainas Bruņotie spēki informē, ka viss sākas pulksten 5.00 ar armijas vienību apšaudīšanu valsts austrumos un raķešu triecieniem pa lidostām, kā arī militārajiem objektiem. Sekojušas artilērijas apšaudes pa pierobežas teritorijām.

Krievijas spēki šķērsojuši Ukrainas robežu gan no Baltkrievijas, gan okupētās Krimas, gan Krievijas puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!