Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Valmieras Attīstības aģentūra atvērusi ziedojumu kontu palīdzībai novadā esošajiem kara bēgļiem no Ukrainas, informēja pašvaldības komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Upīte.

Valmieras Attīstības aģentūra aicina uzņēmumus un iedzīvotājus ziedot naudu, lai bēgļi no Ukrainas varētu iegādāties lietas, kuras nav iespējams saņemt ziedojumu veidā, piemēram, medikamentus, apakšveļu un citas nepieciešamās lietas.

Ziedojumu konts ir LV37RIKO0002930340339. Ziedojot, jānorāda mērķis "Atbalsts Ukrainas bēgļiem".

Upīte skaidro, ka par saziedotajiem līdzekļiem Valmieras Attīstības aģentūra iegādāsies dāvanu kartes, ko atbilstoši vajadzībām piešķirs patvēruma meklētājiem no Ukrainas, kuri jau ir ieradušies Valmieras novadā.

Valmieras novada pašvaldības ēkā Lāčplēša ielā 2 pirmajā stāvā ir uzstādīts stends, kurā var ievietot ziedojumu arī skaidrā naudā atbalstam patvēruma meklētājiem no Ukrainas.

Valmieras Attīstības aģentūras mājaslapā "developvalmiera.lv" drīzumā būs atvērta atsevišķa sadaļa, kurā publicēs informāciju par piešķirto atbalstu. Tāpat šajā sadaļā būs pieejama informācija par tiem Ukrainas bēgļiem, kuri meklēs darbu un būs gatavi aktīvi iesaistīties darba tirgū.

Palīdzības sniegšanu koordinēs Valmieras novada pašvaldība, sadarbojoties ar Valmieras Attīstības aģentūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!