Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Rīga, 12.marts, LETA. Latvijā kopš kara sākuma 271 Ukrainas pilsonim izsniegta humānā vīza ar tiesībām uz nodarbinātību, aģentūra LETA noskaidroja Iekšlietu ministrijā.

Līdz piektdienas pēcpusdienai 1810 Ukrainas iedzīvotāji vērsušies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā pēc palīdzības ar izmitināšanu.

Līdz piektdienas pēcpusdienai seši Ukrainas pilsoņi pieprasījušas patvērumu.

Personu skaits, kuras ieradušās no Ukrainas, var būt lielāks, jo daudzi cilvēki paliek pie radiem, draugiem, paziņām vai vēršas pašvaldībās pēc palīdzības pašas.

Vienlaikus Ukrainas iedzīvotāji, kuriem ir biometriskās pases un nav nepieciešama ne sociālā palīdzība, ne palīdzība ar izmitināšanu, var uzturēties Latvijā līdz 90 dienām, gada laikā par to neinformējot valsts iestādes.

Jau ziņots, ka pašvaldības patlaban var izmitināt 6593 cilvēkus, bet ar ēdināšanu - 5020 cilvēkus, tomēr izskanējis, ka ļoti strauji samazinājusies krīzes gadījumiem paredzēto vietu izmitināšanas kapacitāte. Ņemot vērā minēto ir nepieciešams valdības lēmums par izmitināšanas un ēdināšanas kompensāciju pašvaldībām. Par šo jautājumu valdība varētu lemt nākamnedēļ.

LETA jau rakstīja, ka Krievija 24.februāra rītā sāka uzbrukumu Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!