Foto: Shutterstock

Ministru kabinets otrdien, 15. martā, atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu piešķirt vienreizēju finansējumu 8 798 402 eiro, lai piešķirtu piemaksas pedagogiem par darbu Covid-19 laikā.

IZM norādīja, ka līdzīgi kā iepriekšējais mācību gads, arī 2021./2022. mācību gads norit Covid‑19 pandēmijas apstākļos, tomēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mācību gadu tiek vairāk izmantotas preventīvās darbības, tostarp testēšana, vakcinācijas prasības, kas būtiski mazina saslimstības risku gan izglītojamiem, gan nodarbinātajiem.

"Neskatoties uz to, saslimstības rādītāju dinamika jauniešu vidū lika izglītības iestāžu vadītājiem pieņemt lēmumus par attālināto mācību periodisku organizāciju, tā palielinot slodzi pedagoģiskajā darbā, nodrošinot izglītības procesa nepārtrauktību un kvalitāti neatkarīgi no mācību procesa formāta (klātiene vai attālināti) maiņas," pauda IZM.

Valdība atbalstīja IZM priekšlikumu no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" novirzīt naudu piemaksām pedagogiem par darbu Covid-19 laikā.

No valdības lemtā izriet, ka pirmsskolas, pamata un vispārējās vidējās, profesionālās, profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestādēm tiks piešķirti 8 198 132 eiro, bet augstākas izglītības iestādēm – 600 270 eiro.

Valdība lēma, ka piešķirt vienreizēju finansējumu 8 798 402 eiro apmērā izglītības iestāžu piemaksu fondam 2021./2022. mācību gada otrajā semestrī. Par fondā pieejamo līdzekļu sadali būs atbildīgs izglītības iestādes vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!