Foto: DELFI
Jau trešo gadu turpinās Latvijas Mednieku savienības (LMS) uzsāktā ziedojumu akcija, kurā desmitiem mednieku un mednieku kolektīvu ziedo medījuma gaļas konservus grūtībās nonākušajiem.

Akcija savulaik iesākās ar ziedojumu kustībai "Paēdušai Latvijai", bet šogad ir uzņēmusi apgriezienus un konservi tiek ziedoti arī citiem saņēmējiem, portālam "Delfi" stāsta LMS pārstāvis Andris Kurcišs.

"Šajā sezonā par mūsu biedru ziedojumiem iegādātie medījuma gaļas konservi nogādāti vairākiem saņēmējiem. 12 kastes jeb 576 kārbas medījuma gaļas konservu nogādātas trijos Varakļānu novada aprūpes centros. Vēl 912 kārbas medījuma gaļas konservu ar NBS starpniecību šogad nogādātas Ukrainas aizstāvjiem, bet 480 kārbas medījuma gaļas konservu nogādātas organizācijai "Paēdušai Latvijai"," stāsta Kurcišs.

LMS izsaka pateicību visiem ziedotājiem, kā arī tiem medniekiem, kuri, sekojot LMS piemēram, ir ziedojuši medījuma gaļas konservus Ukrainas atbalstam, nogādājot tos Ukrainā jeb nosūtot tos uz Ukrainu ar humānās palīdzības organizāciju starpniecību.

Ir pilnīgi skaidrs, ka kopš kara sākuma situāciju Ukrainā ir ievērojami pasliktinājusies un tuvākā laikā nekādi uzlabojumi nav gaidāmi, tādēļ atbalsts ir nepieciešams arī turpmākajā periodā. Tāpat atbalsts nepieciešams Ukraiņu bēgļiem un personām, kuras nonākušas trūkumā Latvijā. Tādēļ organizācija aicina savus biedrus, gan pārējos Latvijas medniekus turpināt ziedojumus.

Medījuma konserviem, kas tiek ziedoti ar LMS starpniecību, jābūt izgatavotiem pie atzīta ražotāja, ar etiķetēm un marķējumu. Ja mednieki ir gatavi ziedot medījuma gaļu, kuru var nogādāt pie konservu ražotāja, LMS ir apņēmusies segt konservu izgatavošanas izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!