Foto: F64

Otrdien pulksten 23 vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz Augšdaugavas novada Eglaines pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Uguns liesmas atņēmušas viena cilvēka dzīvību, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja 70 kvadrātmetru platībā un tai ir iebrucis jumts. Bojāgājušais cilvēks ēkā tika atrasts ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā. Pulksten 5 no rīta ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt agrā trešdienas rītā pulksten 5 glābēji saņēma izsaukumu uz Dzirnavu ielu Jelgavā, kur dega trīs saimniecības ēkas, vēl vienas saimniecības ēkas siena un jumts, kā arī trīs koki. Kopējā degšanas platība bija 268 kvadrātmetri. Ugunsdzēsēji izglāba suni un nosargāja četras blakus esošās ēkas un siltumnīcu. Liesmu izplatīšanos izdevās ierobežot neilgi pirms 7 rītā, bet konstrukciju jaukšanas darbi vēl turpinās.

Tāpat glābēji saņēmuši izsaukumu uz Kurzemes prospektu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas devītā stāva dzīvoklī izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas. No piedūmotās ēkas evakuējās 13 cilvēki, bet viens cilvēks bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Otrdien Mārupes novada Babītes pagastā no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks, kas nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, kūla, stārķa ligzda un trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastā, kur pērnā zāle dega 15 hektāru platībā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 45 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 11 bija kūlas ugunsgrēki, 15 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!