Foto: F64

Trešdien glābēji Jūrmalā dzēsuši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, kas bija izcēlies kādā vienstāva sabiedriskajā ēkā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz Turaidas ielu Jūrmalā saņemts pulksten 21.28. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg koka ēkas konstrukcijas un blakus esošās sadzīves mantas 90 kvadrātmetru platībā.

Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 23.48.

Tāpat ugunsdzēsēji naktī uz ceturtdienu devušies uz izsaukumu Kuldīgas novada Padures pagastā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamā mājā deg jumts un trešā stāva balkons 18 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 18 cilvēki. Pulksten 4.29 ugunsgrēks likvidēts.

Trešdien Carnikavas pagasta Gaujā vienstāvu dzīvojamās mājas palīgtelpā dega sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki. Izsaukums saņemts pulksten 17.16 un pulksten 18.16 – darbi notikuma vietā pabeigti.

Savukārt pulksten 10.13 saņemts izsaukums uz Celtnieku ielu Balvos kur bija sagruvusi neapsaimniekotas ēkas daļa. Glābēji no ēkas iznesa gāzes balonu, norobežoja notikuma vietu un pārbaudīja ēku – cietušu cilvēku šajā notikumā nav. Pulksten 11.36 darbi notikuma vietā pabeigti.

Šonakt ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Augšdaugavas novada Skrudalienas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā bija avarējušas divas vieglās automašīnas un kravas automašīna.

Izmantojot hidrauliskos instrumentus, glābēji no vieglās automašīnas atbrīvoja vienu iespiestu cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ceļa braucamā daļa tika sakārtota un automašīnām atvienotas akumulatora klemmes.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, zari, siena ruļļi, koka dobums, kūla, dzelzceļa barjera, tvaika nosūcējs un mēbeles, lūkas vāks, loga rāmis, televizors, dārza māja un saimniecības ēka.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 68 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 13 bija kūlas ugunsgrēki, 29 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!