Foto: NBS

Sākot ar pirmdienu Rēzeknes novadā sākas Zemessardzes profesionālā dienesta karavīru "Bombardier MAX 650" vadītāju apmācība, portālam "Delfi" pavēstīja Zemessardzes 3.Latgales brigādes štābs.

Karavīri uzturēs līdz šim apgūtās prasmes un apgūs arvien jaunas iemaņas. Mācībās piedalīsies aptuveni desmit karavīri, kuri uzdevumu izpildei pārvietosies pa koplietošanas un meža ceļiem ar militārajiem transportlīdzekļiem.

Militārās mācības galvenokārt notiks diennakts gaišajā laikā, izņemot nakti no 24. uz 25.maiju, kad mācību dalībnieki veiks uzdevumus tumsas apstākļos. Apmācību laikā netiks izmantoti ieroči, kā arī nekāda veida munīcija vai imitācijas līdzekļi. Pēc nodarbībām mācību vietas nepieciešamības gadījumā tiks sakoptas.

Kā portālam "Delfi" norāda Zemessardzē, 3. Latgales brigādē zemessargu un karavīru militārās apmācības process tiek organizēts nepārtraukti visa gada garumā, veicot dažādus taktiskos uzdevumus gan vasaras, gan ziemas periodos. Regulāro plānveida mācību laikā zemessargi uzlabo savu gatavību Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai, pilnveido savas spējas un iemaņas aizsardzības operāciju veikšanai un to atbalstam.

Militārās mācības ilgs līdz piektdienai, 27. maijam.

Mācību norises vietās Rēzeknes novadā un tā apkaimē notiks karavīru un tehnikas īslaicīga pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem. Nacionālie bruņotie spēki aicina Rēzeknes novada iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!