Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas dome trešdien nolēma Maskavas dārzu pārdēvēt par Latgales dārzu.

Kā skaidroja domē, jautājums par pārdēvēšanu skatīts pamatojoties uz 29. martā saņemtu vairāku biedrību lūgumu.

Vēlāk šis jautājums pētīts Pieminekļu padomē, savukārt pozitīvu atzinumu par pārdēvēšanu sniegusi Ārlietu ministrija un Valsts valodas centrs.

Atbilstoši pašvaldības skaidrojumam, mainīts tiek ne tikai vārds "Maskava", bet arī "dārzs", jo tradicionāli dārzs ir piesaistīts kādai tā teritorijai nozīmīgai ēkai. Tādēļ šajā gadījumā, saskaņā ar normatīvajiem aktiem, šī vieta būtu saucama par parku.

Šobrīd, kad lēmums par pārdēvēšanu pieņemts arī domes sēdē, Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei divu mēnešu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas ir jāizvieto virziena rādītājus uz infrastruktūras, kultūras un tūrisma objektiem.

Domē norāda, ka Maskavas dārza sākotnējais nosaukums bija Latgales dārzs. Tā izveide tika sākta 1937. gadā pēc latviešu daiļdārznieka un ainavu arhitekta Andreja Zeidaka projekta. Parks atrodas Maskavas un Balvu ielu stūrī.

Kā ziņots, Rīgas dome iepriekš, 10. martā, ārkārtas sēdē atbalstīja nosaukuma maiņu Antonijas ielas posmam no Kalpaka bulvāra līdz Nikolaja Rēriha ielai, pārdēvējot to par Ukrainas neatkarības ielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!