Foto: Ekonomikas ministrija

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) aicinājusi uzņēmēju, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības deputātu Andri Čudu (NA) kļūt par Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentāro sekretāru. Jaunajā amatā Čuda stāsies jau pirmdien, 6. jūnijā.

Čudam ir maģistra grāds ekonomikā. Latvijas Universitātē studējis starptautisko biznesa vadību un Rīgas Stradiņa universitātē – uzņēmējdarbības vadību.

No Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ievēlēts Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domē, kur līdz šim, kā deputāts darbojās Finanšu, Attīstības, Izglītības un Kultūras komitejās.

Kopš 2001. gada vadījis ģimenes uzņēmumu SIA "Jūrmalas Mežaparki", kur pamatā nodarbojies ar saimniecības darbu vadīšanu un ražošanas procesu organizēšanu. "Nacionālā apvienība" Jūrmalas nodaļas biedrs.

Čuda pauda, ka patlaban pasaules politika un ekonomika piedzīvo pārmaiņu laikus un izaicinājumus, ar valstisku redzējumu tas paver pozitīvas iespējas Latvijas nākotnei, tāpēc viņš ar gandarījumu pievienojas Indriksones komandai EM.

"Kā ekonomikas maģistrs un ar savu ilgstošo pieredzi uzņēmējdarbībā, kā arī pašvaldības pārvaldē, uzskatu, ka kopīgi spēsim produktīvi sastrādāties ar parlamentu un stiprināt Latvijas ekonomiku," norāda Čuda.

Uz laiku, kamēr pildīs Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus, Čuda noliks Jūrmalas deputāta mandātu, kā arī sava uzņēmuma vadību uzticēs ģimenei.

Indriksone sacīja, ka Čudas uzņēmējdarbības pieredze un iegūtās zināšanas pašvaldības darbā būs ļoti noderīgas jaunajā parlamentārā sekretāra amatā, nodrošinot EM un Saeimas sadarbību likumdošanas procesā.

"Kopā, komandā, mēs varēsim izdarīt vairāk un ātrāk, lai pārvarētu šī brīža ekonomiskos izaicinājumus, mazinātu reģionālo nevienlīdzību un celtu mūsu tautsaimniecības konkurētspēju," norāda ekonomikas ministre.

Indriksones birojā strādā tā vadītājs Artūrs Butāns, juridiskā padomniece Agnese Strode, komunikāciju padomniece Vineta Vilistere-Lāce, ministres palīdze Elīna Kehre, ministres ārštata padomnieks enerģētikas jautājumos Andis Zariņš un ministres ārštata padomnieks reģionālās attīstības jautājumos Gints Sīviņš.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēc 9. maija un 10. maija notikumiem pie pieminekļa Uzvaras parkā Nacionālā apvienība (NA) paziņoja, ka toreizējai iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (AP) ir jāatkāpjas pretējā gadījumā NA pametīs valdību. Pirmdien, 16. maijā, Golubeva paziņoja par demisiju.

Savukārt Kariņš NA prasību par ministres demisiju nodēvēja kā ultimātu un "politisku šantāžu", tāpēc "politiskā līdzsvara" nodrošināšanai premjers ierosināja NA līdz 18. maijam izvirzīt jaunu ekonomikas ministra amata kandidātu Jāņa Vitenberga vietā.

NA ekonomikas ministra amatā izvirzīja Ilzi Indriksoni.

Vitenbergs raidījumā "Spried ar Delfi" apstiprināja, ka viņam bijis piedāvāts kļūt par EM parlamentāro sekretāru, taču viņš pieņēmis lēmumu koncentrēties darbam Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!