Foto: DELFI

Turpinot vērienīgā dzelzceļa projekta "Rail Baltica" būvniecību, pirmdien Rīgas centrā sākta Prāgas un Dzirnavu ielas pārvadu daļēja demontāža.

Darbu laikā ir ieviesti pārvietošanās un braukšanas ierobežojumi abos slēgtajos tuneļos zem pārvadiem, pamatīgi ietekmējot arī ikdienas transporta un gājēju plūsmu.

Kā ziņots, līdz 19. jūnijam satiksmei būs slēgts Prāgas ielas tunelis un iela posmā no 13.janvāra ielas līdz Rīgas starptautiskajai autoostai (Prāgas ielā 1). Gājējiem Prāgas ielas tunelis būs slēgts četras dienas no 6.jūnija līdz 9.jūnijam. Gājēju un satiksmes plūsmas šajā laikā tiks organizētas pa 13.janvāra un Maskavas ielām, kā arī caur Rīgas Centrāltirgu un pa Gogoļa ielu.

Dzirnavu ielas pārvada un tuneļa demontāžas darbus posmā no Satekles ielas līdz Turgeņeva ielai veiks no šodienas līdz 19.jūnijam. Šajā laikā būs slēgta transporta un gājēju pārvietošanās. Vilcienu pasažieriem šajā laikā būs slēgtas arī Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas peronu izejas uz Dzirnavu ielu. Satiksmes un gājēju plūsmas tiks organizētas pa paralēlajām pilsētas ielām - Satekles un Gogoļa, kā arī Turgeņeva, Timoteja, Abrenes un Lāčplēša ielām.

Tāpat izmaiņas no šodienas skars arī sabiedriskā transporta maršrutus un to pieturvietas. Demontāžas darbu laikā gaidāmas izmaiņas 1., 2., 5., 7. un 10. tramvaja maršrutā, 1., 4., 5., 6., 7., 9., 10., 12., 18., 23., 25., 26., 32., 39., 43., 54., un 55. autobusa maršrutā, kā arī 13.trolejbusa maršrutā. Izmaiņas plānotas arī attiecīgo sabiedriskā transporta līdzekļu kustībā un apkalpoto pieturvietu izvietojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!