Foto: LETA
Šonedēļ Cēsu novada pašvaldība parakstījusi līgumu ar būvdarbu veicēju SIA "Rere meistari" par Cēsu Valsts ģimnāzijas pārbūvi - būvprojekta izstrādi, būvdarbiem un autoruzraudzību - par kopējo līgumcenu 3 152 418 eiro, informēja pašvaldībā.

Projekts paredz Cēsu Valsts ģimnāzijas ēkas pārbūvi un labiekārtošanu. Ēkas cokolstāvā tiks izveidotas četras dabaszinātņu mācību telpas 7.-12.klases skolēniem, tajā skaitā, divi fizikas kabineti un divas fizikas praktikuma telpas.

Otrajā stāvā plānots izveidot multifunkcionālu metodisko centru ar bīdāmu starpsienu. Pie ēkas kā piebūve tiks izbūvēta multifunkcionāla bibliotēka un lasītava metodiskajam darbam.

Tāpat tiks izbūvēts lifts vides pieejamības nodrošināšanai. Notiks būvdarbi koplietošanas telpās un sanmezglos.

Tiks sakārtota arī siltumapgāde, ventilācija, elektroapgāde, izbūvēti vadi un kabeļi datortīklu sistēmas sakārtošanai, labiekārtota teritorija un veikti citi darbi.

Būvnieki plāno būvprojektu izstrādāt piecu mēnešu laikā, savukārt būvdarbus sākt nākamā gada sākumā un veikt gada laikā. Šajos termiņos neietilpst būvekspertīzes veikšanas un būvprojekta pirmreizējās saskaņošanas laiks.

Būvdarbi noritēs Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītā projektā "Cēsu novada vispārējo izglītības iestāžu modernizācija".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Rere meistari" apgrozījums pērn bija 9,84 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, samazinājies par 41%. Pērn uzņēmums nopelnījis 93 642 eiro. Uzņēmums pieder AS "Rere grupa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!