Foto: LETA

Trešdien ap pulksten vieniem dienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Mežāres pagastu, kur dega vienstāvu dzīvojamā māja. Ugunsnelaimē bojā gājis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Ugunsdzēsēji ierodoties konstatēja, ka mājas sienas un jumts ir iebrukuši. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ēkā atrasts bojāgājušais. Pulksten 15.37 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt agrā ceturtdienas rītā tika saņemts izsaukums uz Jelgavas ielu Daugavpilī, kur noliktavā no cisternas noplūst gāze. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka no cisternas, kurai sabojājies aizvēršanas mehānisms, noplūst propāna gāze.

Pulksten 6.39 ugunsdzēsēji glābēji noplūdi likvidēja. Apkārtējo namu un ēku iedzīvotājiem apdraudējuma nebija, norāda VUGD.

Trešdien, neilgi pirms pusnakts, ugunsdzēsēji devās uz Mednieku ielu Siguldā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā, kur ar atklātu liesmu deg vienstāva neapsaimniekota ēka un tai iebrucis jumts.

Ugunsdzēsējiem no liesmu izplatības izdevās nosargāt daļu no ēkas, kā arī blakus esošo ēku. Kopā ar Inčukalna un Krimuldas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībām ugunsgrēks likvidēts pulksten 6.40.

Pagājušajā diennaktī saņemti 15 izsaukumi, kur no nolūzušiem kokiem nepieciešams atbrīvot ceļa braucamo daļu. Izsaukumi saņemti Gulbenes, Dobeles, Aizkraukles novados, Daugavpilī, Rīgā, Balvu, Preiļu, Saulkrastu, Madonas, Ogres un Krāslavas novados.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, elektrolīnijas balsts, motorollers, vieglā automašīna, divi šķūņi, saimniecības ēka un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD saņēma 59 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 37 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!