Foto: Shutterstock

Pēc kanalizācijas ūdeņu ieplūšanas Daugavā Veselības inspekcija (VI) iesaka nepeldēties piecās Rīgas peldvietās – "Lucavsala", "Lucavsalas līcis", "Rumbula", "Ķīpsala" un Vecāķu pludmalē, portālu "Delfi" informēja inspekcija.

Lielo lietusgāžu laikā Daugavā lietus un sadzīves kanalizācijas pārslodzes dēļ tika ievadīti neattīrīti notekūdeņi, tāpēc radies ūdens piesārņojums. VI Rīgas pašvaldībai izteikusi aicinājumu izvietot attiecīgās informatīvās brīdinājuma zīmes peldētājiem.

Peldēšanās ierobežojums būs spēkā līdz peldūdens mikrobioloģisko analīžu rezultātu saņemšanas no pašvaldības par ūdens atbilstību kvalitātes prasībām.

Jau ziņots, ka Daugavas peldvietā "Rumbula" aizliegums peldēties ir spēkā kopš 7. jūlija, kad peldvietas ūdens paraugs laboratoriski uzrādīja paaugstinātu mikrobioloģisko piesārņojumu.

VI aktīvajā peldsezonā veic visu 58 oficiālo iekšzemes un jūras peldvietu pastiprinātu uzraudzību. Laboratorijā tiek noteikti mikrobioloģiskie rādītāji: fekālā piesārņojuma indikatori zarnu nūjiņas (E.coli) un zarnu enterokoki, savukārt vizuāli ūdens paraugu ņemšanas laikā tiek novērtēta ūdens krāsa, pievērsta īpaša uzmanība peldošiem atkritumiem un naftas produktiem ūdenī un zilaļģu savairošanās procesam.

Aktuālajai peldūdens kvalitātei var sekot līdzi Veselības inspekcijas tīmekļvietnē.

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus aktīvi atpūsties, izmantojot citas galvaspilsētā pieejamās oficiālās peldvietas: jūrā – Daugavgrīvā un Vakarbuļļos, kā arī ezerā – Bābelītī.

Ir arī neoficiālā peldvieta Ķīšezerā. Arī tajā, tāpat kā oficiālajās peldvietās, dežurē Rīgas pašvaldības policijas Glābšanas dienesta darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!