Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas (VUGD) dienests ceturtdien dzēsis 10 ugunsgrēkus, kā arī no Aiviekstes upes izcēlis noslīkušo, kura meklēšana tika sākta jau vēlā otrdienas pēcpusdienā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 20.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Burtnieku ielu Rīgā, kur piecstāvu ēkā izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piektā stāva ventilācijas šahtā deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja 30 cilvēkus. Pulksten 21.29 darbi notikuma vietā noslēgušies.

Ceturtdien pulksten 8.42 tika saņemts izsaukums uz Virssardzes ielu Liepājā, kur pie ražošanas ēkas dega ventilācijas iekārta četru kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 140 cilvēki, kā arī viņi paši, izmantojot ugunsdzēsības aparātus, bija uzsākuši dzēšanas darbus. Pulksten 9.24 ugunsgrēks tika nodzēsts.

Trešdien vēlā pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Aizkraukles novada Pļaviņām, kur Aiviekstes upē slīkst cilvēks.

Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji apsekoja upi no vietas, kur cilvēks pēdējo reizi tika redzēts aptuveni viena kilometra garumā pa straumi uz leju.

Tāpat tika pārbaudīta upes gultne 150 metru garumā no vietas, kur cilvēks pēdējo reizi tika redzēts virs ūdens. Notikuma vietā upei bija ļoti nelīdzena gultne, lieli akmeņi, kā arī spēcīga straume.

Trešdien cilvēku neizdevās atrast, taču ceturtdien ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada trīs metrus no upes krasta un ar Hanzas dēļa palīdzību nogādāja krastā. Bojāgājušais cilvēks tika nodots Valsts Policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, augstsprieguma kabelis, elektrības rozete, trīs vieglās automašīnas, mikroautobuss un dārza māja.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!