Foto: Valsts kanceleja

Valdība pēc pusotras nedēļas skatīs noteikumus, ar kuriem iedzīvinās valdības konceptuāli pieņemtos atbalsta pasākumus iedzīvotājiem gaidāmajā apkures sezonā, mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norāda, ka energoresursu, tostarp gāzes, cenu pieaugums Latvijā un pasaulē ir sekas Krievijas brutālajam karam Ukrainā.

Valdība jau ir konceptuāli lēmusi par atbalsta pasākumiem iedzīvotājiem kopumā 350 miljonu eiro apjomā. Noteikumi, lai atbalsta pasākumi stātos spēkā, tiek gatavoti 9. augustā gaidāmajai valdības sēdei, vēsta Kariņš.

Vēstīts, ka Labklājības ministrija (LM) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Iekšlietu ministriju, Finanšu ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju izstrādāja visaptverošu mērķētu pabalstu sistēmu, kas ļautu finansiāli mazaizsargātākajām iedzīvotāju grupām saņemt atbalstu energoresursu cenu un vispārējās inflācijas pieauguma ietekmes mazināšanai un kura būtu ieviešama līdz šā gada 1. septembrim.

Ziņojumā teikts, ka kopējais indikatīvais valsts un pašvaldību budžeta finansējums informatīvajā ziņojumā piedāvātajiem pasākumiem šajā apkures sezonā, proti, no 2022. gada oktobra līdz 2023. gada aprīlim, ir 350,2 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka pēdējā kārtējā valdības sēde bija 14. jūlijā, taču Valsts kancelejā solīja, ka arī īslaicīgajā MK sēžu norises pārtraukumā nozaru ministrijas un iestādes turpinās gan pārraudzīt energoresursu, Ukrainas atbalsta, mūsu valsts drošības jautājumus, gan arī sekot līdzi Covid-19 infekcijas izplatībai un kopīgi sagatavoties rudens scenārijiem.

Ministru kabineta ārkārtas sēdes var tikt sasauktas jebkurā brīdī, ja situācija to prasa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!