Foto: DELFI

Aizsardzības ministrija (AM) trešdien, 7. septembrī, sākusi testēt SMS apziņošanas sistēmu, nosūtot Latvijas iedzīvotājiem īsziņas, kurās aicināts atvērt "sargs.lv" mājaslapu, taču, iespējams, tieši apmeklētāju pieplūdums ir novedis pie tā, ka mājaslapu no rīta nebija iespējams atvērt, novēroja portāls "Delfi".

AM portālam "Delfi" norādīja, ka saistībā ar SMS apziņošanu, ziņu portāls "Sargs.lv" šobrīd saskaras ar lielu apmeklētāju plūsmu, tāpēc varētu būt kavēta portāla sadaļas "72stundas" atvēršana. Ministrija aicina būt saprotošiem un mēģināt atkārtoti piekļūt portālam pēc brīža.

Ap pulksten 10.30 portāla darbība atgriezusies ierastajās sliedēs.

"Delfi" jau vēstīja, ka šī gada 7. un 8. septembrī laika posmā no pulksten 8 līdz pulksten 20 AM veic iedzīvošanu apziņošanas sistēmas pārbaudi, izmantojot īsziņas, portāls "Delfi" uzzināja ministrijā.

Šajā laika posmā iedzīvotāji no sūtītāja "Sargs.lv" saņems īsziņas, kurās būs rakstīts: "Uzmanibu, apzinosanas parbaude! Zini, ka rikoties krizes gadijuma, un iepazisties ar 72h bukletu www.sargs.lv/72h. Aizsardzibas ministrija".

Latvijas iedzīvotāju apziņošanu AM veiks sadarbībā ar mobilo sakaru operatoriem – SIA "Latvijas Mobilais Telefons", SIA "BITE Latvija", SIA "Tele2" un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu mācību "AMEX" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!