Foto: LETA

Pirmdien glābēji palīdzējuši diviem cilvēkiem tikt ārā no meža, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Viens cilvēks bija apmaldījies Ogres novada Suntažu pagastā. Viņu glābēji atrada un izveda no meža. Savukārt otrs cilvēks bija apmaldījies Mārupes novada Babītes pagasta mežā – glābēji ieslēdza autocisternas skaņas signālu un cilvēks iznāca no meža.

VUGD atgādina, ka, ejot mežā vai purvā, noteikti jāņem līdzi pilnībā uzlādēts telefons, kuram ieslēgta atrašanās vietas noteikšanas funkcija, kā arī jāseko līdzi zīmīgām vietā un priekšmetiem, kam paiets garām.

Tāpat pirmdien ap septiņiem no rīta ugunsdzēsēji devās uz Madonas novada Sarkaņu pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts un otrais stāvs 170 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās pulksten 12.32.

Pulksten 00.51 glābēji devās uz Kustes dambi Ventspilī, kur kokapstrādes uzņēmumā dega granulu žāvēšanas iekārta 10 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās uzņēmuma darbinieki jau bija uzsākuši dzēšanas darbus.

Šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās pulksten 03.34.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 20 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!