Foto: Shutterstock

Trešdien sadūmota dzīvokļa izglābts cilvēks, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz Celtnieku ielu Jēkabpilī saņemts pulksten 17.57, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojušies dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem uz plīts ir piededzis ēdiens 0,5 kvadrātmetru platībā.

No sadūmotā dzīvokļa izglābts cilvēks, kas nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc pusstundas.

Ugunsdzēsēji glābēji katru dienu saņem izsaukumus, kuros iedzīvotāji ziņo par sadūmojumu kāpņutelpā vai dūmiem dzīvojamās ēkas logā. Visbiežāk, pārmeklējot ēku, glābēji konstatē, ka mājokļa virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, bet mājās neviena nav vai arī mājinieki ir iemiguši.

VUGD atgādina, ka, gatavojot ēdienu, nedrīkst kaut uz īsu brīdi atstāt mājokli vai aiziet atpūsties, jo, piedegot ēdienam, rodas spēcīgs sadūmojums, kas apdraud apkārtējo veselību, un karstums, kā rezultātā var aizdegties apkārt plītij esošie priekšmeti.

Tāpat trešdien Vidzemē tika saņemti divi izsaukumi, kur mežā apmaldījušies cilvēki. Valmieras novada Plāņu pagastā apmaldījušos cilvēku atrada Valsts policijas darbinieki, savukārt Limbažu novada Alojas pagastā glābēji, izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēkam norādīja pareizo virzienu izejai no meža.

Cilvēks tika nodots NMPD mediķiem.

VUGD atgādina, ka, dodoties uz mežu, jāievēro piesardzība – jāņem līdzi uzlādēts mobilais tālrunis un, ja iespējams, nevajag iet uz mežu vienatnē. Tāpat jācenšas iegaumēt vietas, kam paiets garām, lai izvairītos no apmaldīšanās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, zaru smalcinātājs un šķelda, sadzīves mantas un divas vieglās automašīnas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 30 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!