Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Masveida raķešu triecieni Kijivai, Ļvivai, Žitomirai, Mikolajivai un citām Ukrainas pilsētām, Zaporižjas un Harkivas apšaudes, civiliedzīvotāju slepkavības, un civilās infrastruktūras iznīcināšana vēlreiz pierāda to, ka Krievija ir teroristiska valsts, savukārt Putins – starptautiskais noziedznieks," paziņojumā medijiem pauž Ukrainas vēstniecība Latvijā.

"Latvija ir otra pasaules valsts, kura šī gada 11. augustā atzinusi Krieviju par valsti, kas atbalsta terorismu. Tāds lēmums ir jāpieņem visām civilizētām valstīm," atzīst vēstniecībā.

Ukrainas diplomātiskā pārstāvniecība pauž nepieciešamību Krieviju starptautiski izolēt, "ekonomiski iznīcināt," kā arī sniegt Ukrainai maksimāli daudz ieroču, lai apstādinātu teroristisko Krieviju un no tās darbībām izrietošo civiliedzīvotāju slepkavošanu.

"Šodien Putina vara ir apdraudējums ne tikai Ukrainai, bet visai pasaulei. Tikai kopā mēs spēsim uzvarēt šo absolūtu ļaunumu," informē vēstniecība.

Jau vēstīts, ka pirmdienas, 10. oktobra, rīts Ukrainā sācies ar masīvām Krievijas raķešu apšaudēm, gaisa trauksmes un sprādzieni skan galvaspilsētā Kijivā, kā arī citur Ukrainā.

Par sprādzieniem, gaisa trauksmēm un pretgaisa aizsardzības sistēmu strādāšanu tiek ziņots arī no Dņipro, Hmeļņickas, Žitomiras, Ļvivas. Ternopiļas, Harkivas.

Sestdien spēcīgā sprādzienā cieta Krimas tilts, kas savieno okupētu pussalu ar Krieviju. Kremlis notikušo svētdien nodēvēja par "Ukrainas sarīkotu teroraktu". Raķešu triecienu pa Ukrainu varētu būt Krievijas atbilde uz notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!