Foto: LETA
Aizvadītajā nedēļā, no 24. līdz 30. oktobrim, Latvijā par 19,5% samazinājies jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu, bet par 17,5% samazinājies pacientu skaits stacionāros, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Kā informēja SPKC, aizvadītajā nedēļā reģistrēts 3521 jauns Covid-19 gadījums. Infekcijas reproduktivitātes koeficients nedaudz pieaudzis un sasniedzis (R) 0,84.

Iepriekšējās nedēļas laikā Covid-19 gadījumu skaits samazinājies visos Latvijas reģionos. Visās vecuma grupās turpina samazināties saslimstība ar Covid-19, tomēr grupā no 20 līdz 29 gadu vecumam samazinājuma temps ir lēnāks nekā citās vecuma grupās. Saslimstības samazinājums turpinās visā Eiropā.

Tāpat SPKC atgādina par iespēju vakcinēties. Pielāgotās vakcīnas pret Covid-19 ir pieejamas ģimenes ārstu praksēs un vakcinācijas kabinetos. Šobrīd ir iespējams vakcinēties arī pret gripu, tādējādi pasargājot sevi no gripas izraisītām komplikācijām. Īpaši nozīmīgi tas ir hronisko slimību pacientiem, senioriem, bērniem un grūtniecēm, kā arī tiem cilvēkiem, kuriem plānots saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, piemēram, plānveida operācijas. Vakcināciju pret gripu un Covid-19 var saņemt vienā vakcinācijas reizē.

Ziņots, ka pēdējās trīs diennaktīs Latvijā kopumā reģistrēti 935 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina SPKC apkopotie dati.

Kopumā trīs dienu laikā laboratoriski veikts 5381 Covid-19 izmeklējums, no kuriem 17,4% bija pozitīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!