Foto: LETA

Oktobra izskaņā no upes Aizkraukles novada Zalves pagastā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izcēla bojāgājušo, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Bojāgājušais cilvēks nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Tāpat pirmdien glābēji steidzās uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūnī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg šķūnis, divstāvu dzīvojamās mājas siena un mājas jumts.

Pirmdienas pievakarē VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Viesturu pagastu, kur vienstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega gāzes balona reduktors un gāzes plīts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki.

Īsi pēc pulksten 10 rītā ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Aviācijas ielu Jelgavā, kur notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme. Glābēji no vieglās automašīnas atbrīvoja iespiestu cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Notikuma vietā tika sakārtota ceļa braucamā daļa un pulksten 11.23 VUGD darbu pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, krūmi, lampa, plēve, elektrības vadi, vieglā automašīna, divas dārza mājas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 39 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!